5 martie 2009

Working class hero



Bucuresti. O capitala europeana de doi lei. Daca ai ghinionul sa mergi la munca in intervalul orar 9-17, e jale. Atunci prinzi clasa muncitoare romaneasca in intreaga ei splendoare. Sa nu ma intelegeti gresit. Toata admiratia pentru oamenii muncitori. Insa nu cei din Bucuresti. Pentru ca astia sunt ingrozitori. In loc sa invete si sa se comporte ca oamenii simpli din jurul lor, unii prefera sa se coboare la primele incercari de "om" ale lui Dumnezeu. Pe langa faptul ca sunt foarte urati la chip, taranii de Bucuresti tin sa iasa in evidenta si cu lipsa unei educatii minime. Urla unul dupa altul, pentru ca umbla in haite, se injura unul pe altul, dupa care rad zgomotos de ceea ce au facut, se iau la bataie, asculta "muzica de jale" la boxele telefonului mobil, mananca pleoscaind numai Fornetti si multe alte ispravi de astea. Cu totii probabil i-ati reperat prin drumul spre munca. Unii ii ignora, altii nu. Eu sunt in cea de a doua categorie. Pur si simplu ii vad, aud si miros la tot pasul. Imi e sila ca impart acelasi mijloc de transport in comun cu ei. Astfel de indivizi insipizi nu merita nici macar un zambet ironic. Damn, i miss my home town :))

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sa sti ca fiecare dintre noi "miss the home town"...

Acu', faza cu Bucurestiu' ...e...nu pot sa zic ca am fost de multe ori in capitala (daca de vreo 20 si ceva de ori in diferite perioade -ceasca si post-ceasca). Si crede-ma ca am simtit perfect (mai ales recent) ce ai descris tu ..furnicaraia aia demna de Mumbai, cioflengarii aia,scuipatorii de seminte si barbugii cu alba-neagra la fiecare colt de metrou,caini, boschetarii din belsug...dar era ceva nou pentru mine
Si :) mai era o regula a celui venit din provincie:"Atentie la bagajeee!!"

Iti imaginezi castigatorul de la Oscar (care by the way, dupa parerea mea, sucks bad) filmat in metrou din Bucuresti: "SLAMBUCU MILLIONAR" ??!!?? :)

Apropo de transport in comun, ai sa ramai (poate)surprins ca in Asia se doarme fest in metrou...motai pe scaun, motai in picioare, motai cum apuci :) ...e ceva usual

P.S. : mastile de gaze pot sa rezolve problema de la metrou (?)

shadow15 spunea...

Stiu cum e .. in fiecare zi merg (Nicolae Grigorescu -> Unirii si viceversa ) in orarul specificat de tine

Anonim spunea...

fiecare oras cu problemele lui. Daca te-ai intoarce in orasul de provincie te-ar omori cu zile babele care incep sa susoteasca cand treci pe langa ele, melcii cu masina, smecherasii de 18 ani care se simt jigniti cand te muti pe banda lor desi nu i-ai incurcat nici 2 mm...si anume accelereaza...Diferenta e ca acolo stau la mai mare distanta unii de altii ca sa simti daca miros sau nu. ;)
Desi, cand trebuie sa ma urc in autobuz in Cluj...si eu simt o nevoie subita sa ma intorc in orasul de bastina. :P

CriSSa spunea...

:)
well..trecand peste miresmele imbatatoare din metrou, sa vezi faza azi: eram pe scarile rulante de la universitate,pe partea dreapta,ca un om normal care nu se grabeste. in fata mea,un tip si o tipa,unul langa celalalt,pe aceeasi treapta,el in dreapta,ea in stanga.din spatele meu vine un tip,trece pe langa mine si se opreste in spatele fetei respective. o bate usor pe umar si o roaga respectuos sa-i dea voie sa treaca. ea se intoarce,se uita urat si-i zice: "ei,uite ca nu vreau sa ma misc de aici!".reactia prietenului ei: "ce,ba,ce te grabesti asa,pierzi trenu`?!"
bietul baiat n-a mai zis nimic,a stat cuminte in spatele aleia,asteptand sa ajunga sus,desi era clar ca se grabea..
romania si bunul simt..

Anonim spunea...

si eu turbez ca sunt nevoita sa petrec timp prin mijloacele de transport in comun, dar imi tin nasul in fular ca sa nu respir acelasi aer cu toti imputitii.
Plus ca unii ma scot din minti ca nu stiu ca trebuie sa stea pe partea dreapta la scarile rulante, ca partea stanga e pt cei ce se grabesc si vor sa urce mai repede. In fine, romanii stau prost la multe capitole, dar la mizerie si nesimtire suntem fruntasi.

Anonim spunea...

zi de zi trăim o provocare, şi nu stă totul în a ne opune!