24 ianuarie 2009

Romania, tara lu' mall si a lu' paracetamol

E un fenomen bine intiparit in sabloanele despre tara noastra. Orice roman care simte nevoia sa se afiseze si vrea sa fie admirat ia fara sa se gandeasca de doua ori inainte, drumul mall-ului. Chiar daca are de afisat o burta demna de cartea recordurilor, ori jegul de pe fata, romanul tiganizat alege cu preponderenta MALL-UL. Aceasta biserica a cocalarilor si a pitipoancelor care prinde radacini din ce in ce mai adanci in cultura noastra moderna...E sambata seara, deci e mall...Chiar daca se plimba pe acolo cu un burger in mana, sau cu o cutie de suc, romanasii se simt bine...Doar sunt in mall...Locul in care fiecare se uita ostentativ la fiecare sa vada cu ce se mai imbraca vecinul...Eu unul nu m-am dus in mall decat atunci cand am vrut sa vad un film bun...dar niciodata nu o sa mai calc in Vitan! Pentru ca mall-ul ala a ajuns un fel de patria tiganilor...Incepand cu parcarea si terminand cu toaletele...O mizerie si un jaf la drumul mare ca in centrul comercial din Vitan nu am mai vazut...Dar asta e alta poveste. In tara noastrea asa devin toate locurile publice de care afla si tiganii. Iar odata ce-si ancoreaza corturile pe 4 roti sambata de sambata in parcari, civilizatia piere repede.
Acum despre paracetamol !!! Ati luat macar o data in viata minunata pilula...La romani insa e panica mare. -Ma doare capul! -Ia un paracetamol! Ma doare maseaua! -Ia un paracetamol! - Ma doare curul! -Ia un paracetamol!! Cam astea sunt discutiile in fiecare familie de roman respectabil...Fratilor mai sunt si alte pastile in farmacii...nu numai comunistele paracetamoale...care de cele mai multe ori zac prin sertarele romanilor ani intregi si de cele mai multe ori sunt consumate fara o consultare a termenului de expirare...Dar deh...metehnele sunt greu de schimbat in tara noastra...cum mai greu de schimbat sunt oamenii...cei care polueaza fonic, vizual si cum mai vreti...

4 comentarii:

Anonim spunea...

sa inteleg ca te-a apucat durerea de cap dupa ce ai fost in mall si cineva binevoitor te-a indemnat sa iei paracetamol?! :))

Cat despre populatia ce misuna prin mall - etnia e doar un ajutor in plus pentru a stresa si enerva lumea. Ca si fara etnie tot nesimtiti sunt unii...

CriSSa spunea...

1. si eu ma mai duc la mall, cand vreau sa-mi iau ceva de imbracat and stuff..nu-i corect sa generalizezi..dar ai dreptate :)))
2. legat de paracetamol, nu am realizat ca-i asa mare panica..poate ar trebui sa ma invart prin alte cercuri de oameni :)))

Anonim spunea...

Nu am nimic impotriva paracetamolului! Uneori obiceiurile astea sunt bune...si sunt mult mai demne de incredere decat toate noile scorneli medicamentoase...
Cat despre mall....subscriu la parerile Crissei si spun k cumparaturile sunt necesare :D si asta e!!!Ce nu pot eu sa suport e sistemu de cantina din mall-uri....toate, nu neaparat Vitan...
E nasoala treaba :-<

Anonim spunea...

Ai uitat de Aspirina...romanii nici nu fac diferenta intre Paracetamol si Aspirina! Ambele sunt bune pentru orice fel de durere..pacat ca prostia nu provoaca durere, oricum ar fi tratat-o cu Paracetamol!

Dupa o ora de stat in parcare pentru ca sistemul lor e idiot nu stiu cine ar mai vrea sa isi bage masina in tarcul de Mall Vitan. Adica dupa ce ca le fac vanzare si le umflu lor buzunarele, ei isi bat joc de mine si ma tin blocata mai rau decat in trafic, intr-o amarata de parcare pentru 3 lei.