6 ianuarie 2009

De Boboteaza, "a inghetat robinetele" !!!


Astazi a fost Boboteaza. Un nou prilej pentru romani de a sta cateva ore in frig pentru ca in final sa finalizeze apoteotic prin a se calca in picioare. Si cum un astfel de moment nu putea fi trecut cu vederea de televiziunile mioritice, am avut ocazia sa asist, din postura de reporter, la slujba de sfintire a apei, dar si la momentul culminant, adica incercarea oamenilor de a ajunge la butoaiele cu aghiasma.
La Patriarhie mai toti oamenii aveau in mana sacose de rafie burdusite cu sticle de plastic goale. Ca deh, nu e de ajuns o sticluta de un sfert sau jumatate de litru. Mai ales ca totul e moca si la discretie...Dar asta e alta poveste.
La ce nu se asteptau insa toti cei prezenti au fost insa efectele gerului. Practic, dupa ce apele din cele 12 butoaie au fost sfintite de Patriarhul Daniel, organizatorii au avut o surpriza neplacuta: "Ooops, a inghetat robinetele de la butoaie!!!". Aceasta era fraza care se auzea tot mai des cand oamenii nemultumiti ca nu erau lasati sa navaleasca asupra butoaielor incepeau sa-si piarda rabdarea. Panica nu a durat insa decat vreo 10 minute, iar oamenii au putut navali cu recipiente de tot soiul in maini, asupra butoaielor cu aghiasma...Povestea se repeta asadar de la an la an...Promit ca-n 2010 sa nu mai scriu despre boboteaza...Va uitati voi in arhiva...

Niciun comentariu: