17 ianuarie 2009

Romania – Dezmat pe bani publici partea II

Astazi va prezint gasca de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana. E vorba cloaca pensionarului Florea Geica, fost director al Autoritatii, omul cu cea mai mare pensie din România,10.000 de euro pe luna.
Oamenii din jurul fostului director general al Autorităţii Aeronautice Civile, Florea Geică, au în continuare lefuri uriaşe.
1.Andreea Frăsie (28 de ani), director general adjunct. Tânăra încasează lunar din leafă şi prime, aproximativ 35.000 de lei. Andreea Frăsie, de profesie jurist, a fost făcută inspector aeronautic, sfidând legea care obligă la studii de specialitate, apoi avansată în funcţia de director general adjunct al Autorităţii Aeronautice, evident pe vremea când Florea Geică era la putere.
Andreea Frăsie a avut grijă şi de sora sa, Loredana, de 23 de ani, pe care a angajat-o şefă la Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice, cu un salariu de peste 12.000 de lei lunar.
2.Irina Iliescu (40 de ani), director general adjunct. Irina Iliescu este remunerată cu 29.000 lei pe lună. La leafa de peste 10.000 de lei se adaugă primele de zbor şi sporurile: de vechime, de fidelitate, de periculozitate, de stres, de condiţii nocive, de aviaţie, de condiţii grele, de condiţii speciale. Şi, atenţie, un spor de 10% de radiaţii cosmice!
3.Valentin Gvinda, director operaţiuni zbor. Are un salariu negociat de 9.200 de lei pe lună. La care, evident, se adaugă lună de lună o primă egală cu salariul plus 11 sporuri care ajung la 155% din salariul brut. El a beneficiat de spor de vechime de 25%, spor condiţii speciale - 25%, spor condiţii grele de muncă - 10%, spor de periculozitate - 8%, spor de stres - 10%, spor de radiaţii cosmice - 10%, spor de cască radio - 8%, spor de zbor condiţii nocive - 8%, spor de ecran - 8%, spor pentru zbor la joasă înălţime - 10%, spor de aviaţie - 10% şi spor de fidelitate - 15%. El poate ajunge la un venit lunar de peste 23.000 de lei.
4.Mădălina Hristu, director Comunicare şi Relaţii Publice. Are un venit lunar de 13.000 de lei. Mădălina Hristu este o prezenţă extrem de discretă în AACR, care a fost angajată la Direcţia de Calitate cu un salariu de 5.000 de lei. La scurt timp după angajare a fost avansată ca şefă în cadrul Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice, cu un salariu de 8.000 de lei, iar în prima zi de iunie din 2008 i s-a creat un loc de consilier, ajungând la un venit lunar de 13.000 de lei.
“Nimeni nu a văzut-o la Autoritate vreodată”, spun surse din instituţie. De altfel, în vara anului trecut, actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, susţinea că ministerul este condus de fapt de doi consilieri. El a nominalizat-o şi pe Mădălina Hristu, la vremea respectivă consilier ministerial. Berceanu a acuzat-o pe Mădălina Hristu că „decide cine ia contractele”.

Niciun comentariu: