26 ianuarie 2009

Caterinca si voie buna la mormantul lui Ceausescu!



Ce bine ca m-am nascut in '85 ! Nu l-am prins pe tiran decat 4 ani. Si oricum in timpul asta nu am apucat sa simt pe pielea mea ce ii putea pielea lui Nicolae Ceausescu. Ce bine ca sunt acum jurnalist, si nu atunci...Ganditi-va la soarta mea daca scriam aceste randuri inainte de revolutie.
In fine...Ce bine ca astazi a fost ziua lui Ceausescu. Ar fi implinit 91 de ani daca nu ar fi sfarsit impuscat...sau poate urma sa fie rapus de vreo banala raceala, cine stie. Bine ca s-a intamplat prima parte, cea cu impuscatura.
Cum spuneam insa, 26 ianuarie, ziua raposatului(mama ce misto sunaa!). Cu o seara inainte primesc telefon. Vezi ca maine ai filmare in cimitir la mormantului lui Ceausescu. Daa? Nemaipomenit...Daca ar sti bunicamea unde ma duc m-ar pune sa cumpar 91 de garoafe cu o grenada adanc infipta intre ele. Bun. La ce ora? La noua, ca nostalgicii sunt matinali. Zis si facut. Dormit, trezit, spalat, montat lentile de contact, frezat, imbracat, parfumat si iesit pe usa. Afara insa urgie. Ploua in draci, iar eu nu am umbrela. Nu-i bai insa. Doar pentru profesia de jurnalist s-au inventat sacrificiile. La noua punct eram in fata cimitirului. Aici dam de aceeasi ploaie, apoi acreditare la administratia cimitirelor, injuraturi, telefoane, din nou blestemata de acreditare la cimitir, urmata de momentul climax: mormantul. Nu. Nu mormantul meu, ca inca nu mi-am tras-o cu profa de romana. Era mormantul celui mai iubit fiu al patriei. Un mormant simplu, inconjurat insa de zombie comunisti.
Cu lumanari in mana dreapta si cu cate o umbrela in cea stanga, sadomasochistii iubitori de comunism se certau intre ei. Discutiile gravitau inevitabil la cat de bine era pe vremea lui Ceausescu si cat de rau e acum. Unii ieseau din banal si incepeau sa recite poezii cu versuri infantile la adresa raposatului.
"Scoală, nea' Nicule, din morţi şi dă-ne servici la toţi. Că şi noi te-am împuşcat şi-am făcut mare păcat"
nostalgic comunist.
Un mic exemplu despre cat le poate capul nostalgicilor. N-as vrea sa-i jignesc, insa ori au uitat sa treaca pe la doctor, ori sunt adanc infipti in prostia lor.
Nu pot insa sa cred ca dupa aproape 20 de ani de la moartea unui personaj care ne-a dat inapoi cu zeci de ani, inca mai exista oameni dispusi sa stea in ploaie si frig pentru a ii aprinde o lumanare. Nu zic...Exista in toata lumea nostalgici. Astfel de scene vedem anual si la mormantul lui Hitler. Dar acolo parca e altceva...Pentru ca omul asta, Adolf Hitler, a devenit mai mult un personaj de marketing, un sablon al cruzimii.
La noi insa oamenii care vin sa jeleasca la mormantul lui Ceausescu sunt prosti. Da! E un cuvant neaos, dar daca ii auzi iti dai seama in secunda doi cu cine ai de-a face.Sunt prosti, saraci, naivi si instabili psihic. Din pacate nu isi dau seama ca insusi Ceausescu, cel pe care il plang, i-a adus in starea asta.
Cat despre fostul dictator, numai de bine. Mortii mati Ceausescule pentru ca ne-ai transformat parintii in niste oameni supusi, resemnati, dezorientati si ca le-ai inspirat o mentalitate cu adevarat de "invingator". FOR ALL THAT I SPIT ON YOUR FUCKING GRAVE!!!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu ii inteleg pe oamenii aia. Mortii cu mortii, vii cu vii. La unii le-a dat masina, casa si un serviciu facil. Si?! In timpul democratiei lui Basescu am reusit cu sotul sa avem afacerea noastra, rata pentru casa si rata pentru masina. Dar asta nu ma face recunoscatoare presedintelui. Total off-topic: oare la mormantul lui Eminescu, de ziua lui, se duce cineva?

Anonim spunea...

@menialy:Se duce Nikita =))
@my baby...nu esti tu cam suparat pe un biet personaj decedat in circumstante suspecte pe care nici nu ai apucat sa-l cunosti? Poate era de treaba tovarashu` ;)) Glumesc...da, sub conducerea lui au palit multe minti stralucite....dar ne revenim noi!Tot raul spre bine! :*

CriSSa spunea...

bai frate! no fucking way!
eu n-as fi putut sa merg acolo, nici macar, vorba ta, sa-i scuip pe mormant...
imi amintesc vag de perioada aia da` oricum, de fiecare data mi se face pielea de gaina...mi-aduc aminte cum plangea mama la revolutie..nu dupa raposatu`, ci pt ca plecase tata de nebun prin oras si era teroare mare...brrr!
sa ma ierte Dumnezeu, da` bine i-au mai facut ca l-au impuscat...

A lu' Năstase spunea...

:))Eu am mers acolo pentru ca nu am avut incotro...Oricum la mormantul lui nu m-a trecut niciun fel de sentiment uman de compasiune...A fost un tiran si asta e adevarul...

CriSSa spunea...

:) nici nu-mi imaginam ca ti-a facut placere, dar simplul gand de a fi acolo e horrible :-&

GASCA NEBUNA.... spunea...

Super tare.misto articol alex. iar de subiect: varsta inaintata te face iflexibil si inchis total. ramai in lumea ta, si e buna vremea ce ai trait-o tu

A lu' Năstase spunea...

Multam Bogdane...noi suntem degeneratia urmatoare...care oricum ar fi ea, tot e mai bine decat pe vremea impuscatului...Peace out

Anonim spunea...

Draga mare jurnalist cu limbaj de doi lei. Articolul tau e bun de scris pe sulurile de hartie igienica din wc-urile publice. Am observat ca te-ai apucat sa faci unele afirmatii despre comunism sau despre ceausescu fara sa cunosti absolut nimic din acea perioada, despre planurile marilor capitalisti din lume si altele care au dus la unele erori si prabusirea sistemului socialist.Ai numai clisee standard folosite de 20 de ani incoace. Inainte de a scrie despre unele ideologi sau despre istorie necesita o temeinica documentare, atat din carti din perioada comunista cat si din cea capitalista, in urma careia vei realiza unde se afla minciuna. Iar pentru prietenul tau vreau sa fac cateva precizari - ca "mintile acelea stralucite" au fost mintile unor legionari ascunsi, care vad ca in zilele noastre sunt mari valori ale societatii. oricum viitor nu veai avea daca o sa continui asa dar am trecut pe aici sa-ti spun ca istoria se repeta ;)

A lu' Năstase spunea...

Prietene anonim, nu vreau sa-ti raspund decat printr-un proverb: Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita! Odihna placuta in continuare si la cat mai multe comentarii...Suntem o societate libera in exprimare...Peace out

Leo spunea...

Pai sa le zicem urarea si politicienilor din zilele noastre, zic : din partea mea si a cui mai vrea, fara numar...
Citez : FOR ALL THAT I SPIT ON YOUR FUCKING GRAVE!!!