21 ianuarie 2009

Berceanu si americanii, familia de porci si mult noroi

Marti, printre coclaurii viitoarei autostrazi Transilvania, ministrul transporturilor Radu Berceanu a inspectat stadiul lucrarilor. O vizita in teritoriu mai mult de ochii presei, pentru ca mult asteptatele concluzii si decizii au intarziat sa apara. S-a vorbit de aceleasi datorii catre Bechtel, s-a vorbit de aceeasi ineficienta a americanilor, care in 5 ani de zile nu au dat in folosinta nici macar un centimetru de autostrada.
Si pe buna dreptate...Pentru ca greselile trecutului, de la Dobre, Orban si pana la Berceanu, trebuiesc platite. Americanii care trebuie sa ne construiasca peste 400km de autostrada au de partea lor un contract mai beton decat viitoarea super strada.
Degeaba incearca acum Radu Berceanu sa repare gafele trecutului. Sunt niste incercari mai mult decat tardive...Dar care moral trebuiesc bifate...Macar de ochii lumii...
Cat despre porci si noroi, aceste doua cuvinte au devenit sinonime cu santierul autostrazii Transilvania. Chiar si cand ministrul vine in inspectie. Cel putin familia de porci deranjata de delegatia ministeriala a avut bun simt si s-a dat la o parte din calea lui Berceanu. Probabil de rusine pentru ce avea acesta sa vada cu ochii lui. Lucrari incepute peste tot, muncitori si utilaje putine, noroi cat cuprinde, si cativa kilometri neutilizabili de asfalt turnati in cinci ani de zile.

Niciun comentariu: