21 ianuarie 2009

Romania – Dezmat pe bani publici partea III

Astazi, Alexandru Noaptes, fost director CFR
Din datele prezentate presei de Radu Berceanu, fostul director al CFR Calatori Alexandru Noaptes figura pana mai ieri cu un salariu lunar de 187.500.000 lei vechi.
De ce zic pana mai ieri?? Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis, la inceputul acestei saptamani, pe directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, dupa ce acesta s-a aflat in mijlocul unui scandal mediatic, pentru ca a cheltuit sume exorbitante intr-o vacanta in SUA.
Alexandru Noapteş şi-a permis să facă în trei zile de călătorie la New York, 15-17 iunie 2006, cheltuieli exorbitante de 72.540 $. Suma a fost scoasă de pe un card de debit, care a atras atenţia FBI. Bărbatul a colindat magazine de superlux, gen Dino Baldini, Roberto Cavalli, Dolce, Armani, Cellini şi Saks Fifth Avenue. După ceva vreme, aproape 5.000 $ s-au evaporat la Frankfurt - 4.310 $ doar la un centru de optică, posibil pentru nişte ochelari - şi la Berlin, pentru ca la sfârşitul lui august 2006, între 25- 27, personajul să “spargă”, tot prin Frankfurt şi vecinătăţi, circa 12.500 $. Mai bine de 8.000 de “verzişori” au fost aruncaţi pe mărunţişuri în duty-free-ul din aeroport, de unde lumea cumpără de obicei parfumuri şi băuturi.
Presa mondenă chiar l-a surprins, în a doua jumătate a anului trecut, conducând prin Bucureşti un Hummer H3, care măsoară peste 10 metri, estimat la peste 150.000 de euro.
A cazut asadar ratul acestui porc platit de stat...Asteptam sa-i calce pe urme si alte personaje grohaitor de nesimtite...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit: libertatile pe care si le iau anumite personaje publice depasesc deseori bunul simt. Cheltuielile prezentate cel mai probabil sunt reale si, pentru un salariat obisnuit din RO, nesimtit de mari.

Dar ce solutie vezi tu pentru a nu se mai fura la nivel inalt? Mie mi s-ar parea normal ca presedintele tarii sau presedintele CFR sa isi permita vacante si pe Marte, daca asta ar insemna conditii decente in trenuri si mai putine manarii cu licitatii publice sau alte tampenii. Daca le dai prea putini bani si raspunderi prea mari, 9 din 10 oameni vor profita de functie si isi vor "face" singuri banii.

A lu' Năstase spunea...

Nu exista solutie pentru a ii opri din furaciuni. Sincer, oricine ar fi intr-o asemenea functie ar profita cat ar putea de larghetea legilor romanesti. Asta trebuie schimbat!!! Niste legi si restrictii mai aspre ar mai domoli avantul haiducesc de a baga mana in borcanul cu miere al statului...

Anonim spunea...

Corect pana la ultimul cuvant. Dar ar trebui sa vina alte natii sa ne faca legile. Gandeste-te ca legea pentru abonamentul radio a fost votata si gandita asa facil. Iar dupa ea potopul: tu, ca firma/persoana fizica trebuie sa dovedesti ca NU ai mijloace de a asculta radio. Iar pentru ei toate ipodurile/telefoanele au si radio....

Eu tot am speranta ca se va schimba ceva...Desi incep sa cred ca avem sanse sa dea meteoritul peste noi decat sa se schimbe. :D

Anonim spunea...

Mimi
Am impresia ca niste legi bine facute, de oameni straini de tara si de obiceiurile ei, ar fi aplicate preferential de noi. Adica daca e vorba de nasu', hai sa-l lasam in pace data asta.

A lu' Năstase spunea...

NOI SUNTEM CU OBLIGATIILE SI EI CU BENEFICIILE...