4 februarie 2009

Cainii si pisicile fara cohones baga dihonia intre bucuresteni


Dacă până de curând Bucureştii erau paradisul animalelor fără stăpân, un nou proiect al
Consiliului General al Municipiului Bucureşti, doreşte să transforme Capitala într-un...sat fără câini.
Mai exact, dacă proiectul va fi aprobat, bucureştenii vor fi obligaţi să îşi sterizeze câinii şi pisicile şi să le implanteze microcipuri.
Actul normativ buclucaş prevede ca Administraţia pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân să sterilizeze toţi câinii comunitari şi pisicile de pe stradă, inclusiv animalele de companie şi din curţile oamenilor.
In termen de şase luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, bucureştenii care au în îngrijire câini sau pisici vor fi obligaţi să le sterilizeze şi să le înscrie în baza de date a primăriei.

Măsura de sterilizare nu se aplică animalelor cu vârste de sub şase luni şi celor care sunt înscrise în Asociaţiile Chinologice şi Felinologice din România.
Persoanele care se vor sustrage acestei hotărâri ar risca sancţiuni cuprinse între 500 şi 700
de lei.

6 comentarii:

Anonim spunea...

desi am 4 ani de drept in spate...stirile despre sterilizarea animalelor m-au depasit. Cum naiba sa ma oblige cineva sa imi sterilizez cainele? Poate il tin si am cheltuit o avere pe el tocmai pentru urmasii care ii va "produce". iar daca am inteles gresit - vor sa zica ca fac discriminare intre cainii metisi si cei de rasa?! :)
Oricum, o alta idiotenie marca alesii nostri.

CriSSa spunea...

well..si trecand peste toate astea, imi povestea un prieten ca a avut un motan pe care l-a castrat, iar dupa asta s-a facut cat cuptorul cu microunde :)) deci..o sa avem parte de catei-mutanti, care, pana la urma, or sa ne manance...how sweet is that?!!

A lu' Năstase spunea...

:))) Daaa, asa e. Eu cred insa ca e o solutie buna...de altfel singura pentru a scapa minunata capitala de cainii vagabonzi, pentru ca pisicile nu deranjeaza atat de mult.
Menialy, hotararea prevede exceptii de la sterilizare a cainilor inregistrati intr-o asociatie chinologica, cu drept de monta.
Oricum cine naiba o sa verifice daca motanul sau cainele meu mai are cohones...Nimeni...:))

Anonim spunea...

stii cum e cu asociatia chinologica? Tre sa te duci la ei, sa platesti anual o taxa ca sa binevoiasca sa te tina in listele lor, apoi sa te plimbi cu cainele sau matza pana la ei sa vada ca exista animalul(de parca as fi nebuna sa platesc taxa pt un animal pe care nu il am).
Iar cu verificatul....crede-ma ca vecini "amabili" sunt peste tot. Doamne fereste sa te certi cu pesionarul de la parter.... :P

Doar in Ro se pot da astfel de legi. In loc sa puna pe picioare adaposturi pentru animalele strazii care chiar sa functioneze.

Iar 6 luni e prea putin. Cainele meu a continuat sa se dezvolte pana la 2 ani iar veterinarul nu ne-a lasat sa il castram mai devreme.

Anonim spunea...

O lege cu doua taisuri. Pe de o parte e ok, ca scapam de maidanezi, dar cum doamne iarta-ma sa ma oblige cineva sa -mi castrez cainele? Poate eu vreau sa-mi faca puiuti, asta-i buna. Au ales solutia asta pentru ca le e lene si ii costa prea multi bani sa faca niste adaposturi pentru caini. Iar pe cei periculosi sa-i eutanasieze, poate sunt prea dura, dar cam asta gandesc. Pe mine ma termina faptul ca peste tot in Buc, ma intalnesc cu cate un cutz, de la care nu stiu la ce sa ma astept.

www.maliciouspumpkin.wordpress.com

Anonim spunea...

Sunt fenomenala, mereu ma contrazic, dar chiar asa sa imi citesc propiul comentariu si sa zic ce tampenie?=)) Am zis un mare rahat mai sus. Nu ne scapa complet de caini vagabonzi, pentru ca raman aia mai mari de 6 luni si sunt destui, cat sa ne sufoce capitala. In rest, imi pastrez punctul de vedere.