7 aprilie 2009

E totu' belea p-aici



O sa incerc sa combin in postul asta trairile de la judecata lui Gigi Becali, trairile de la restaurantul Dambovicioara si trairile din momentul de fata. O sa incep cu cele din urma. La ora la care scriu balariile astea imi e o lene de parca as fi in Lazy City. Cu un ochi pe revolutia care pare a fi inceput in Republica Moldova, am uitat ca mai am de facut curatenie prin camera, ca mai am de dat jos o barba de trei zile si ca farfuriile care s-au adunat in chiuveta il deranjeaza pe Cosmin. Cred ca si berea care sta ispititor intre ochi si monitor are partea ei de vina. Am schimbat pe Protv unde e meci de Champions League la recomandarea lui iubi. Si a meritat pentru ca am prins golul lui Porto in direct. Moamaa ce fotbal joaca astia. Parca sunt de pe alta planeta. La Targu Jiu, steaua isi ia bataie. :)))) Inca un motiv sa mai deschid o bere.
Spuneam ceva mai sus ceva de restaurantul Dambovicioara. Nu ati auzit de el? Nici sa nu fiti curiosi. Duminica dupa masa, cald afara...telefon de la dom' Paul: "Wa suntem la Dambovicioara, eu, Iustin, Costin si Virgil. Vii?" - "Hai ca vin, ce pana mea sa fac. Unde e carciuma?" - "La Piata Timpuri Noi". And I'm goneee...like the wind. In 15 minute eram acolo. Nu sunt fitzos la locatii de baut o bere, insa Dambovicioara lui Paul era o mare...bomba. Bombavicioara mai bine ii spunea. Cred ca e ultima relicva comunista din Bucuresti. Fete de masa apretate, cativa betivi insirati inestetic pe la mese si intr-un colt, patru golani care ma asteptau pe mine. Comand o bere fara alcool, ca deh, porcului ii sade bine in masina si ne punem pe palavragit. Barfa noastra cea de toate zilele e insa sparta de un batranel care ne cere sa-i dam o bere moca. "Ce mah? Vrei sa bei moca? Spune o poezie!". Care a vazut Filantropica, cu poetul Garii de Nord, stie despre ce vorbesc. Aveti mai jos un filmulet cu prestatia lui tataie. Dupa 40 de minute de ascultat balivernele omului venit chitit pentru alcool moca, ma plictisesc. Ii iau pe Paul si Iustin si plec. Nu cred ca o sa ma mai intorc la Dambovicioara. :)))
Cat despre Becali...iarta-L Doamne ca nu stie ce face. Cam asta pot sa zic. Inca 25 de zile in arest, si se pare ca o sa pape pascutza cu smantana dupa gratii. Cam dura viata asta cu unii. Mi-au dat lacrimile. Cred ca imi e somn. Dar nu capitulez inainte sa termin postarea asta revolutionara. Va promiteam cate ceva din trairile mele de ieri de la Tribunalul Bucuresti unde s-a judecat recursul inaintat de avocatii lui Becali. Ei bine...trei cuvinte pot descrie atmosfera care a fost acolo. CRA CRA CRA. Intelegeti ce vreti ca eu am obosit sa ma iau de "aiurea" de iubitorii de bomboane agricole aparati de Madalin Voicu. Prima poza e meniul de la Dambovicioara :))) Asa am aflat ca de fapt cartofii prajiti sunt o bautura calda :DD

13 comentarii:

Danap spunea...

Sa iti reamintesc ce am gasit eu pe net despre Dambovicioara? "Berea e 20.000 au si mancare dar nu garantez pt ea" :))))) Lasa k nu strica experienta...macar acum stii sa te feresti :))COngrats pt post....iti spun eu in privat de ce :D pupeeee

Cristian Lisandru spunea...

A lu' Năstase, îmi plăcu postarea foarte mult... Auzi, abia acum aflai că Steaua a mâncat bătaie şi că fanii cer demisia lui Lăcă. Chiar aşa? Te doare mintea, cum îmi place mie să spun...

A lu' Năstase spunea...

Ma bucur ca v-a placut, o sa mai vina. Sper insa ca mai des...:)

Unknown spunea...

Domnul Nastase buna!
Este este!!!:))))

Unknown spunea...

Mi-a placut enorm lista pe care ai fotografiat-o, as putea sa o preiau?

A lu' Năstase spunea...

Hai ca nu sunt egoist...daca ti-a placut, e a ta Paule...:)))

CriSSa spunea...

dambovicioara zici? da` de bomba aia de la hogas nu-ti amintesti? cum cobori pe straduta aia din fata liceului, in dreapta pe colt..:))
sau..tu nu chiuleai pe-acolo intr-a noua? :D

A lu' Năstase spunea...

Hahaha Crissa, cum sa nu imi amintesc. Acolo mi-am rupt ficatii 4 ani de zile. Bomba se numeste Tic Tac si mai exista si acuma. Ne servea o babuta foarte simpatica :))) I miss Tic Tac

tzup spunea...

"Iarta-L Doamne?" :)) Oare sunt singura care a observat? Eu cred sincer, ca Becali in toata povestea asta e o victima si o marioneta.

Arestarea sa pentru 29 de zile a fost explicata asa:“Apropiati si sustinatori ai lui Gigi Becali au actionat la indemnul si sub comanda acestuia intr-o maniera care sfideaza regulie de drept, inculpatul fiind o persoana publica, recunoscuta in unele medii ca un formator de opinie, multe din conduitele acestuia fiind exemplu de urmat pentru alţi cetateni - cum ar fi apropierea sa de Biserica, aspect pus in evidenaa in multe ocazii in sens pozitiv".

Becali nu e si nu a fost niciodata un exemplu demn de urmat. Insa luarea lui pe sus nu are nicio legatura cu sechestrarea hotilor sau cu incalcarea legii. E un mod de a musamaliza cazul lui Popoviciu si al fratelui lui Basescu. Parerea mea.

CriSSa spunea...

asaa..tic tac!..mai traieste si babuta? ;))

kika spunea...

It's aliveee!!! Am fost anu trecut prin Piatra si era la "datorie"...:)) Cred ca a uitat-o Dumnezeu :))))

Anonim spunea...

Eu zic sa te mai plimbi prin Lazy City pentru ca vad ca te inspira lenea, chiar e foarte tare articolul asta si mai vrem.
Locurile de genul Dambovicioara sunt restaurante selecte cu specific romanesc care lasa de fiecre data amintiri ce starnesc rasul. Nu m-ar mira sa mai treceti pe acolo ca sa va distrati!

Cat despre faza cu Becali, sunt in totalitate de acord cu Tzup si nu cred ca cei care au venit sa il sustina au fost indemnati si condusi de Becali...din ce am vazut eu la tv erau oameni simpli care nu inteleg decat ca un om care le-a facut casa si biserica in sat a fost inchis. Restul e inteles doar de cei care detin puterea in tara si care inteleg toate aceste jocuri si manipulari politice.

Unknown spunea...

Multam fain stimabile.... Mi-a placut mujdeiul....